Vangellov: Çështja me Bullgarinë mbetet e hapur

Gjatë debatit në “Rruga drejt” në Alsat, mbi veton e Bullgarisë ndaj vendit tonë, politologu dhe anëtari i komisionit të ekspertëve mes të dyja vendeve Ognen Vangellov, tha se çështja mbetet ende e hapur dhe asgjë nuk është përmbyllur. Sipas tij ka hapësirë deri në dhjetor, prandaj nuk mund të quhet as si një veto përfundimtare.

 

Atë që unë e di sepse këto janë gjëra që vendosen në ngjarje të drejtpërdrejta politike për të cilat dëshmojmë ditët e fundit. Dikush këtë e komenton si veto nga R. e Bullgarisë ndaj hapjes së negociatave në dhjetor dhe thirrjen e konferencës së parë ndërqeveritare gjegjësisht vërtetim të kornizës negociuese për Maqedoninë kurse disa e kualifikojnë si mos- vendosje në rend dite të vetë kornizës negociuese dhe lë hapësirë kjo të ndodh deri në fund të dhjetorit, nga ajo që e di dhe nga ajo që e dëgjoj nga mediat. Kështu, nuk e di a mund të kualifikohet si veto, duhet të presim pak, por këtë e dimë. Pozicionet janë të qarta gjegjësisht ministrja e jashtme bullgare vetë deklaroi se ata e kanë penguar miratimin e kornizës negociuese kurse nga ana tjetër dëgjojmë se ajo as që është vendosur në rend dite për miratim. Për këtë, vështirë është të thuhet se a është veto apo jo. Çështja mbetet e hapur.

LEXO EDHE:

Back to top button