Vazhdon gjykimi për organizatorët e 27 prillit

Në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve të 27 prillit të vitit 2017 në Kuvend. Në propozim të mbrojtjes duhet të dëgjohen tetë deputetë nga ish përbërja mes të cilëve edhe Talat Xhaferi.

- Advertisment -

Rasti gjendet në procedurë dëshmuese dhe në seancën e fundit në propozim të mbrojtjes të ish spikerit të kuvendit Trajko Veljanovski, u dëgjuan disa deputetë, mes të cilëve edhe Ilia Dimokovski, Bllagoj Despotovski, Vesna Damçevska Ilievska dhe Vesna Pemova.

Lëndën e udhëheq gjykatësi Ilia Trpkov, kurse përfaqësues i aktakuzës është Vilma Ruskovska.

Të akuzuarit në këtë rast janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministrat i Transportit dhe Lidhjeve dhe Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski, si dhe ish-drejtori i DSK-së, Vladimir Atanasovski. Ata akuzohen për “rrezikim terrorist të rendit dhe sigurisë kushtetuese”.

LEXO EDHE:

Back to top button