Vazhdon greva në arsim, nuk ka marrëveshje mes SASHK-ut dhe Qeverisë

Vazhdon greva në arsim, nuk ka marrëveshje mes SASHK-ut dhe Qeverisë

Sindikata e Arsimit Shkencës dhe Kulturës (SASHK) dje vendosi që të mos e pranojë propozimin e Qeverisë për rritje të pagave prej 10 për qind që do ta mbyllte grevën e filluar më 11 prill. Kështu që greva hynë në javën e dytë.

Gjatë ditës së djeshme nga SASHK-u thanë se oferta e Qeverisë për rritje të pagave për 10% është e papranueshme, dhe se e refuzojnë këtë ofertë. Kreu i SASHK-ut Jakim Nedellkov tha se ata kërkojnë që të harmonizohen pagat dhe të vazhdojnë në mënyrë intenzive me dialogun me Qeverinë.

LEXO EDHE:

Back to top button