Venecia shtyn vendosjen e tarifës për turistët

Venecia shtyn vendosjen e tarifës për turistët

Venecia ka shtyrë vendosjen e tarifave për vizitorët pasi këshilli i qytetit nuk e ka miratuar ende plotësisht procesin e ri të biletave, njoftoi sot zëdhënësi i kryebashkiakut Luigi Bruniaro.

Në përpjekje për të vënë nën kontroll turmat e mëdha të shkaktuara nga turistët, zyrtarët njoftuan në korrik se nga 16 janari 2023, të gjithë që vijnë në Venecia për atë ditë do të duhet të rezervojnë vizitën e tyre në internet dhe të paguajnë nga tre deri në 10 euro për të hyrë në qytet, raporton Reuters.

Zëdhënësi i kryebashkiakut, megjithatë, tha se këshilli bashkiak ende nuk ka miratuar rregulloret e nevojshme, që do të thotë se data e prezantimit dhe grumbullimit të biletave do të shtyhet.

Ai shtoi se i gjithë procesi do të zgjasë së paku gjashtë muaj.

Plani për vendosjen e tarifave të hyrjes u prezantua për herë të parë në vitin 2019, por zbatimi i tij fillimisht u shty për shkak të pandemisë së coronavirusit, e cila çoi në uljen e numrit të turistëve.

Këtë vit fluksi i turistëve drejt Venecias është rritur dhe numri i të huajve që vijnë shpesh i kalon 50 mijë banorët që jetojnë në qendër të qytetit.

Kjo ka sjellë turma të mëdha në rrugët e ngushta të qytetit, ndaj çështja e tarifimit të biletave ditore është sërish në axhendën e kryebashkiakut.

LEXO EDHE:

Back to top button