Vetëm për guximtarët: Gullash i stilit amerikan

Kjo recetë e pazakontë amerikane është bërë me makarona, mish të grirë dhe salcë domate dhe është shumë ngopëse, kështu që nuk do t'ju duhet bukë.

Përbërësit e nevojshëm:
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 450 g mish të grirë
  • 1 qepë mesatare
  • 1 karotë
  • 1 shkop selino
  • 3 thelpinj hudhre
  • 2 lugë çaji kripë deti të imët
  • 1 lugë çaji rigon të tharë
  • 1/2 lugë çaji piper i sapo bluar
  • 1/4 lugë çaji sheqer
  • 800 g domate të konservuara
  • 2 lugë pastë domate
  • 1 lugë gjelle salcë Worcestershire
  • 250 g lëng pule
  • 125 ml ujë (+ më shumë sipas nevojës)
  • 250 gr makarona
  • 30 gr parmixhan
Përgatitja:

Para se të filloni, grini imët qepën, selinon, hudhrën dhe grini karrotën.

Vendosni një tenxhere në zjarr të fortë dhe shtoni 1 lugë gjelle vaj ulliri. Shtojmë mishin e grirë dhe e ndajmë me një shpatull për 1 minutë. Shtoni karrotën, qepën, selinon dhe hudhrën dhe përzieni derisa perimet të jenë të buta, rreth 5 minuta. I rregullojmë me kripë, rigon, piper dhe sheqer dhe i përziejmë të bashkohen.

Shtoni domatet e shtypura, pastën e domates, salcën Worcestershire, lëngun e pulës dhe ujin. Lëreni të vlojë, më pas ulni nxehtësinë në minimum, mbulojeni dhe gatuajeni për 20 minuta. Shtoni makaronat dhe i hidhni të bashkohen. Ulni zjarrin, mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta, duke e përzier herë pas here, veçanërisht para fillimit të zierjes, në mënyrë që të mos vendoset dhe të mos ngjitet në fund të tiganit. Shtoni më shumë ujë të nxehtë nëse përzierja duket e thatë. Duhet të mbetet shumë lëng. Hidhni parmixhanin dhe rregulloni me kripë dhe piper për shije, nëse është e nevojshme.

LEXO EDHE:

Back to top button