[VIDEO] Shikoni si duken mausi dhe tastiera më e madhe

Një kompani e njohur e pajisjeve periferike të lojërave ka krijuar një koncept interesant tastierë dhe maus që është plotësisht funksional.

Alienware ka vendosur të krijojë dy nga pajisjet periferike të tij, tastierën mekanike Alienware AW420K dhe miun e lojrave AW720M, në versione që janë 14 herë më të mëdha se origjinalet.

Në këtë mënyrë u krijua tastiera më e madhe mekanike në botë, mbi pesë metra e gjatë dhe me një “space bar” sa një person.

Alienware u bashkua me Team Liquid në këtë projekt dhe i lejoi ata të luanin një lojë DOTA me këtë pajisje të lartë. U desh i gjithë ekipi të përfshihej për të qenë në gjendje të kontrollonte një personazh.

Mausi është gjithashtu plotësisht funksional, me çelësa të mëdhenj mekanikë dhe një rrotë lëvizëse. Megjithatë, vihet re se duhet shumë përpjekje për të lëvizur miun.

Tastiera mekanike “Alienware AW420K” përdor çelësat e provuar dhe të njohur “Cherry MX”, por në një raport 14:1 dhe materialet e përdorura për krijimin e saj janë PVC, gome dhe metal. Dhe gjithçka është bërë për të 84 çelësat.

 

LEXO EDHE:

Back to top button