Vilnius, Lituania ndërtoi një ‘portë’ për në një qytet tjetër për të ndihmuar njerëzit të janë më afër

Të lodhur nga kufizimet e udhëtimit pandemik dhe dhimbja për të dalë dhe për të parë njerëz të rinj? Qyteti i Vilnius, Lituani ka një zgjidhje interesante: Një “portë” në kohë reale për në një qytet tjetër. Ata me të vërtetë të gjithë idenë dhe modelin morrën nga një film.

- Advertisements -

Qyteti instaloi një “portë” rrethore pranë stacionit të trenit që lidhet me një “portë” në Lublin, Poloni, rreth 600 kilometra (ose afërsisht 375 milje) larg. PTë dyja portat kanë ekrane të mëdha dhe kamera që transmetojnë imazhe të drejtpërdrejta midis dy qyteteve – një lloj ure dixhitale, sipas krijuesve të saj – që synon të inkurajojë njerëzit të “rimendojnë kuptimin e unitetit”, tha Go Vilnius në një njoftim për shtyp.

Vilnius, Lithuania says hi to Lublin, Poland Go Vilnius

“Nga dizajni dhe modelimi 3D, te zhvillimi i përmbajtjes dixhitale dhe sfidat logjistike – një projekt si ky kërkon një ekip të gjerë dhe shumëfunksional,” tha Adas Meskenas, drejtori i fabrikave LinkMenu. “Projekte domethënëse si ky lindin kur njerëz të ndryshëm kanë sukses të punojnë së bashku dhe të arrijnë sinkronizmin.”

LEXO EDHE:

Back to top button