Vrau partneren rumune me çekiç, dënohet me 24 vite burg shqiptari në Itali

Vrau partneren rumune me çekiç, dënohet me 24 vite burg shqiptari në Itali

Vrau partneren rumune me çekiç, dënohet me 24 vite burg shqiptari në Itali

Shtetasi i Shqipërisë Avni Meçja është dënuar me 24 vite burg në Bolzano të Italisë, i akuzuar për vrasje të rëndë të shumëfishtë për vrasjen e partneres së tij Alexandra Elena Mocanu me çekiç më 22 tetor 2022.

Prokuroria kishte kërkuar dënim të përjetshëm por avokati mbrojtës i Meçjas kishte kërkuar njohjen e rrethanave të përgjithshme lehtësuese (të lidhura me rrëfimin, bashkëpunimin me hetuesit dhe dëmshpërblimin ndaj djalit të viktimës) me rrethanat rënduese të kontestuara.

Gjyqtarët i konsideruan faktorët rëndues (bashkëjetesa dhe dënimi i mëparshëm për përndjekje) të barasvlershme me faktorët lehtësues (rrëfimi dhe bashkëpunimi me hetuesit) dhe urdhëruan dëmshpërblimin prej 320 mijë eurosh në favor të djalit të viktimës dhe bashkëshortit, nga i cili ajo ishte ndarë.

Dy vjet para vrasjes, Meçja ishte denoncuar për keqtrajtim nga rumunia./abcnews.al

LEXO EDHE:

Back to top button