WhatsApp po merr një chatbot me AI

Chatbot-et e AI-së po depërtojnë ngadalë në çdo aplikacion që përdorim, dhe më i fundit në seri është WhatsApp.

Meta po teston chatbotin Meta AI për WhatsApp dhe ky test aktualisht po ekzekutohet në versionin më të fundit të aplikacionit për sistemet operative iOS dhe Android. Testi është i disponueshëm vetëm për ata që kanë vendosur anglishten si gjuhë të aplikacionit të përmendur.

Gjithashtu, ky është një test i kufizuar, që do të thotë se jo të gjithë mund ta shohin chatbotin e Meta AI në WhatsApp edhe nëse i plotësojnë kërkesat. Deri më tani ai ka qenë drejtpërdrejt në vende të zgjedhura, përfshirë Indinë dhe vetëm në rastin e një numri të kufizuar përdoruesish, por kjo së shpejti do të ndryshojë.

Meta AI është integruar në shiritin e kërkimit për disa, ndërsa për të tjerët ka një ikonë të re Meta AI në këndin e sipërm djathtas, pranë butonit të kamerës dhe butonit të ri të bisedës.

Meta AI funksionon si çdo chatbot tjetër dhe lejon pyetje të ndryshme. Duke shtypur shiritin e kërkimit me chatbotin Meta AI të aktivizuar, përdoruesi do të marrë disa sugjerime të krijuara rastësisht për atë që të pyesë, por është e mundur të bëjë çdo pyetje tjetër që dëshiron.

Do të jetë interesante të shihet nëse WhatsApp mund të shkojë një hap më tej dhe të integrojë një chatbot në biseda duke qenë se ka enkriptim nga fundi në fund. Deri më tani nuk ka shkuar aq larg, kështu që zbatimi është i kufizuar në shiritin e kërkimit.

LEXO EDHE:

Back to top button