Zbulimi i policisë, 300 kilogramë pilula fentanyl të fshehura brenda arrave të kokosit

Zbulimi i policisë, 300 kilogramë pilula fentanyl të fshehura brenda arrave të kokosit

Prokurorët në Meksikë thonë se policia gjeti 300 kilogramë pilula fentanyl të paketuara në arrë kokosi.

Arrat e kokosit u gjetën në një kamion që udhëtonte në një autostradë në shtetin kufitar verior të Sonorës.

Prokurorët thanë se kamioni u zbulua të enjten në një rrugë që kalon përgjatë Gjirit të Kalifornisë, i njohur gjithashtu si Deti i Cortez.

Siç shihet nga pamjet në video, lëvozhgat e arrës së kokosit ishin ndarë mjeshtërishtnë gjysmë dhe ishin rimontuar me qese plastike me pilula fentanyl brenda.

Rruga përfundimisht të çon në qytetin kufitar të Sonoyta, përtej kufirit nga Lukeville, Arizona.

Meksika prodhon pjesën më të madhe të fentanilit që arrin në Shtetet e Bashkuara, duke përdorur prekursorë kimikë të importuar nga Kina dhe gjetkë.

Fentanyl është fajësuar për dhjetëra mijëra vdekje nga mbidoza në SHBA çdo vit, sepse opioidi sintetik jashtëzakonisht i fuqishëm shtypet në pilula të falsifikuara që shpesh bëhen si Xanax, oxycodone ose Percocet.

Shumë njerëz që i marrin nuk e dinë se po marrin fentanil.

LEXO EDHE:

Back to top button