Zelensky dhe populli ukrainas nderohen me çmimin Charlemagne për shërbimet në Europë

Zelensky dhe populli ukrainas nderohen me çmimin Charlemagne për shërbimet në Europë

Volodymyr Zelensky dhe populli ukrainas do të marrin Çmimin Charlemagne 2023 për shërbimet në Europë.

“Ne e konsiderojmë dhënien e çmimit Charlemagne 2023 si një akt solidariteti me Ukrainën”, tha kryetari i bordit të çmimeve, Jürgen Linden.

“Vendimi ishte unanim,” theksoi ai.

“Populli ukrainas nën udhëheqjen e Zelensky nuk po mbron vetëm sovranitetin e vendit të tij dhe jetën e qytetarëve të tij, por edhe Europën dhe vlerat europiane”, sipas citimit të çmimit.

Çmimi thekson se Ukraina është pjesë e Europës. Populli dhe përfaqësuesit e qeverisë meritojnë inkurajim për të hyrë me shpejtësi në negociatat e anëtarësimit me Bashkimin Europian.

Bordi tha se Zelensky është një diplomat, një motivues dhe, gjithashtu një kritik shumë i artikuluar.

LEXO EDHE:

Back to top button