Zendelovska: Stresi oksidant, arsye e shumë sëmundjeve të ndryshme degjenerative

Në emisionin “Pasqyra e Shëndetit” në Alsat, u diskutua rreth GE132+Natural, antioksidanti që ndihmon në sëmundjet virusale, ku mbi këtë çështje foli dr. Dragica Zendelovska bashkëpunëtore shkencore, tha se sa i përket stresit oksidant, janë bërë shumë pak studime dhe e cila është një fushë shumë e re praktikisht, shkruan Alsat.

“Kur jemi te stresi oksidant, shumë pak studime janë bërë dhe është një fushë shumë e re praktikisht. Por ka shumë pak studime që janë të dizajnuara shumë mirë, sidomos në drejtim të përdorimit të antioksiduesve si terapi shtesë te tipe të ndryshme sëmundjesh, sepse në thelb vetë stresi oksidativ në vetvete është pjesë e patologjisë së shumë sëmundjeve, sepse në thelb mund të jetë arsye për zhvillim të shumë sëmundjeve të ndryshme de gjenerative, të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare, është edhe diabeti, praktikisht nuk ka sëmundje, këto janë karcinome që nuk janë të lidhura me stresin oksidativ”, tha Zendelovska. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button