Zjarr në klubin bullgar në Manastir

Zjarr në klubin bullgar në Manastir

Gazetar: Igor Stefanovski

Zjarr në hyrje të qendrës kulturore bullgare “Vanço Mihajlov” në Manastir. Zjarrin e denoncoi në polici një qytetar i cili tha se ka dëgjuar thyerje të xhamave, ndërsa më pas ka parë duke u djegur dera hyrëse e objektit.

“Zjarri është lokalizuar nga zjarrfikësit në Manastir, ndërsa ekipi inspektues i SPB Manastir, në koordinim me prokurorin publik kujdestar kanë kryer ekspertizë dhe ndërmerren masa dhe aktivitete përkatëse për zbardhjen e rastit”, deklaroi MPB.

Nga Prokuroria thonë se kanë dalë menjëherë në terren.

“Nga vendi i ngjarjes janë marrë gjurmë për të cilat prokurori publik ka lëshuar urdhër për ekspertizë. Prokurori publik për gjetjen e autorit menjëherë do të lëshojë urdhër për sigurimin e incizimeve nga video kamerat e sigurisë të vetë objektit, por edhe të objekteve përreth”, u shpreh Prokuroria Publike.

Nga njësia e zjarrfikësve të Manastirit thonë se zjarri është shuar për dhjetë minuta.

“Ekipi ynë ka reaguar menjëherë me dy makina zjarrfikëse dhe 6 zjarrfikës. Në një kohë të shkurtër, për rreth 10- 15 minuta zjarri u shua. Reaguam shpejt, nuk kishte rrezik nga përhapja e zjarrit në objekt”, u shpreh Goran Dimkoski, brigada zjarrfikëse Manastir.

Qendra kulturore “Vanço Mihajlov” u hap në Manastir një muaj më parë, ku ishte i pranishëm edhe kryeministri bullgar. Emërtimi i kësaj qendre kulturore me emrin e një bashkëpunëtori të Hitlerit shkaktoi reagime dhe pakënaqësi në opinion.

LEXO EDHE:

Back to top button