ZLATE MEHMEDOVIQ: Nuk priten raste të reja të etheve hemorragjike kongo-krime

ZLATE MEHMEDOVIQ: Nuk priten raste të reja të etheve hemorragjike kongo-krime

Nuk ka nevojë për panik për situatën e krijuar me ethet hemorragjike kongo-krime, tha për MIA-n Zlate Mehmedovi, zëdhënës i Komisionit për Sëmundje Infektive. Ai theksoi se në të ardhmen e afërt nuk priten raste të reja të etheve hemorragjike kongo-krime.

– Për sa i përket gjendjes, cilat janë simptomat, cilat janë ndërlikimet e mundshme, çfarë mund të bëhet për të parandaluar sëmundjen, mendoj se Instituti i Shëndetit Publik ka dhënë informacion për të. Komisioni për Sëmundjet Infektive qëndron absolutisht pas gjithçkaje që bën Instituti i Shëndetit Publik, masave që merren dhe rekomandimeve që jepen, theksoi ai.

Nga ajo që panë, shtoi ai, rasti i parë ishte një rast i infeksionit të drejtpërdrejtë dhe i dyti me gjasë ishte transmetuar përmes gjakut të kontaminuar.

– Nuk presim që të ketë më shumë raste, por kjo nuk është hera e parë që shfaqet kjo sëmundje në vend, bëhet fjalë konkretisht për ethet hemorragjike kongo-krime. Që ka ndodhur në të kaluarën – ka ndodhur, që shfaqet në rajon – ndodh, që do të ketë incidente të tilla – do të ndodhë. Por kjo nuk do të thotë se duhet të shmangim një epidemi të re, e cila do të rrezikojë seriozisht jetën dhe shëndetin, theksoi Mehmedovic.

LEXO EDHE:

Back to top button