Zuckerberg akuzon rivalët se duan të krijojnë një Zot të AI

Mark Zuckerberg paraqiti pikëpamje interesante për situatën aktuale në fushën e inteligjencës artificiale.

Drejtori i Përgjithshëm i Meta ka kritikuar rivalët e tij të inteligjencës artificiale për përpjekjen për të “krijuar Zotin” në një intervistë të re të papritur.

“Unë mendoj se është një ndryshim mjaft i madh kur njerëzit në industrinë e teknologjisë … po flasin për ndërtimin e kësaj ‘Inteligjencë Artificiale kryesore’,” i tha Zuckerberg YouTuber Kane Sutter gjatë një interviste të re, duke iu referuar përpjekjeve të industrisë për të ndërtuar AI të përgjithshme që do të tejkalojë njerëzit.

“Është pothuajse sikur ata mendojnë se po krijojnë Zotin apo diçka tjetër dhe … kjo nuk është ajo që ne bëjmë.” “Unë nuk mendoj se do të luajë kështu,” tha ai.

Në intervistë, ai në thelb argumenton se një Zot që bën gjithçka AI nuk do të ishte praktik sepse njerëzit kanë nevoja dhe interesa të ndryshme dhe kjo do të kërkonte shumë AI të ndryshme për të kryer detyra të ndryshme.

Ai gjithashtu kritikoi platformat e mbyllura të AI dhe vuri në dukje përfitimet e AI me burim të hapur, duke thënë se do të inkurajonte njerëzit të krijojnë AI të ndryshme të përshtatura për nevojat e tyre ose nevojat e të tjerëve.

Komentet vijnë pasi Zuckerberg përpiqet ta pozicionojë Metën si kryesues në garën e AI, megjithëse kompania ka përjetuar probleme kohët e fundit, duke përfshirë refuzimin e Apple për të integruar sistemet e AI të Meta në produktet dhe shërbimet e saj, dhe Facebook është i mbingopur me AI- përmbajtje të gjeneruar.

 

LEXO EDHE:

Back to top button