​Apple e interesuar për kriptovalutat

Duket se Apple ka filluar të interesohet për kriptovalutat, sipas faqes në internet CoinDesk.

- Advertisements -

Apple postoi një shpallje pune për Menaxher për Zhvillim Biznesi dhe në listën e kualifikimeve të kërkuara, kriptovalutat përmenden qartë.

Kandidatët pritet të kenë të paktën pesë vjet përvojë me “ofruesit alternative të pagesave, të tilla si pagesat dixhitale, pagesat me këste, pagesat e shpejta, kriptovalutat”.

Deri më tani, as App Store dhe as Apple Stores nuk kanë pranuar kurrë Bitcoin dhe kriptomonedha të tjera.

Disa hipoteza në qarkullim: kompania Cupertino mund të prezantojë pagesa me kriptovaluta ose mund t’i sjellë ato në sistemin e saj të pagesave dixhitale Apple Pay.

Për momentin, ka zëra dhe nuk dihet se si do të ndodhë hyrja e kompanisë e udhëhequr nga Tim Cook në këtë fushë, por, nëse kjo ndodh, mund të çojë në një pikë kthese dhe ndoshta në miratimin përfundimtar masiv të kësaj forme pagese dixhitale.

LEXO EDHE:

Back to top button