285 kandidatë të nominuar për Çmimin Nobel për Paqen

285 kandidatë të nominuar për Çmimin Nobel për Paqen

Kjo do të thotë se fusha e sivjetshme e kandidatëve është dukshëm më e vogël se vitin e kaluar kur ishin 351 nominime të vlefshme. Numri më i madh i të nominuarve është arritur në vitin 2016 me 376 kandidatë.

Afati i fundit për nominimin e fituesve të mundshëm të çmimeve ishte fundi i janarit.

Institucionet Nobel kanë mbajtur tradicionalisht emrat e kandidatëve të fshehtë për 50 vjet. Parlamentarët, anëtarët e qeverisë, krerët e shteteve, shkencëtarë të caktuar dhe ish-fitues të Çmimit Nobel për Paqe janë ndër ata që kanë të drejtë të nominohen.

Fituesit e çmimeve Nobel në kategoritë e mjekësisë, fizikës, kimisë, letërsisë, paqes dhe ekonomisë shpallen në fillim të tetorit të çdo viti. Emri i fituesit të çmimit Nobel për Paqe të këtij viti duhet të shpallet më 11 tetor.

LEXO EDHE:

Back to top button