A e dini pse nuk po ngriteni në detyrë në punën tuaj?

A e dini pse nuk po ngriteni në detyrë në punën tuaj?

Të paraqitesh në punë dhe të punosh tetë orë nuk mjafton për t’u promovuar. Ky është minimumi i kërkuar nga ju.

Ajo që duhet për të dalluar është të bësh diçka ndryshe, të kontribuosh në një mënyrë që nuk pritet, të punosh për të mirën e kompanisë, jo vetëm për rrogën.

Eksperti i menaxhimit të burimeve njerëzore Jan Siegel, drejtor dhe CEO i ZipRecruiter, shpjegon procesin e “shpërblimit”.

“Bëni punën tuaj sa më shumë që keni mundësi dhe çdo, le të themi, tre muaj, befasoni veten me diçka shtesë”. Kur i tejkaloni pritshmëritë për veten tuaj, atëherë mund të merrni parasysh mundësinë për të marrë një rol më të rëndësishëm”.

Por nëse ndiheni sikur po i bëni të gjitha këto dhe ende nuk po merrni “shpërblimin që meritoni”, arsyet pse nuk po bëni përparim mund të jenë pak më delikate.

Nuk pyete

Menaxherët, mbikëqyrësit, shefat janë shpesh përgjegjës për më shumë njerëz. Ndoshta thjesht duhet ta vendosni veten “në radar” të shefit tuaj dhe të kërkoni një promovim drejtpërdrejt. Mundohuni të zgjidhni momentin e duhur dhe argumentoni kërkesën tuaj pse mendoni se duhet të merrni një promovim. Nëse merrni një përgjigje negative, të paktën do ta dini se ky do të jetë pozicioni juaj në kompani në të ardhmen e afërt, ndaj mund të vendosni të kërkoni një punë tjetër.

Ju nuk tregoni aftësi udhëheqëse

Vetëm për shkak se punon shumë nuk do të thotë se do të promovohesh. Duhet të tregoni se jeni mjaftueshëm të mirë dhe se do të jeni më të dobishëm për kompaninë nëse jeni në një pozicion më të lartë. Ju duhet t’u tregoni eprorëve tuaj se keni aftësitë e nevojshme dhe se, për ta thënë thjesht, ata po i shfrytëzojnë pak aftësitë tuaja. Tregoni një qasje unike ndaj lidershipit, mos u përpiqni të kopjoni taktikat e lidershipit të atyre që janë mbi ju. Kompania tashmë ka njerëz të tillë.

Ju jeni shumë modest

Ndoshta shefi juaj nuk është i njohur me punën tuaj dhe nuk e di se cilat janë kontributet tuaja për ekipin, sepse ju nuk bini në sy. Modestia është një tipar i bukur dhe askush nuk e pëlqen një mburravec, por nuk është mburrje nëse e ke bërë atë gjë. Mos lejoni që sukseset tuaja të bien në hije ose mos lejoni që dikush tjetër të tregojë meritat tuaja. Mos supozoni vetëm se “i juaji do të vijë në rrugën tuaj”, veçanërisht në një kompani të madhe ku punonjësit zakonisht nuk kanë shumë mundësi për komunikim një-në-një me shefat. Përdorni këto mundësi dhe tregoni ngjyrat tuaja të vërteta.

Në punë nuk keni marrëdhënie të mira me njerëzit

Është shumë e rëndësishme të krijoni lidhje dhe marrëdhënie të qëndrueshme me kolegët dhe eprorët. Nëse shefi juaj nuk ju pëlqen, nuk do të promovoheni, por nëse kolegët tuaj nuk ju pëlqejnë, edhe nëse futeni në listën e ngushtë, nuk do të merrni pozicionin e ri. Është shumë e rëndësishme të jesh lojtar i ekipit. Bashkëpunëtorët janë njerëzit me të cilët kaloni pjesën më të madhe të ditës. Njihuni me ata personalisht si individë, por edhe si profesionistë – zbuloni se cilat janë aftësitë dhe aftësitë e tyre dhe si do t’i përdornit më mirë nëse do të bëheshit shefi i tyre një ditë.

LEXO EDHE:

Back to top button