A jeni një ambivert? Zbuloni përmes 8 pohimeve të mëposhtme

A jeni një ambivert? Zbuloni përmes 8 pohimeve të mëposhtme

Një ambivert është një person që është një kombinim i një introverti dhe një ekstroverti. Për shkak se kanë karakteristikat e të dy grupeve, ambivertët vendosin një ekuilibër të përsosur në shoqëri.

Personaliteti ynë përcakton mënyrën se si ndërveprojmë me botën dhe si reagojmë ndaj saj, dhe ai mund të karakterizohet në shumë mënyra. Një nga ndarjet më të zakonshme në lidhje me personalitetin është në introvertë, ekstrovertë dhe ambivertë.

Ekstrovertët janë njerëzit që marrin energji nga shoqërimi dhe komunikimi me njerëzit, ndërsa introvertët janë njerëzit që preferojnë të jenë vetëm ose të kalojnë një kohë të shkurtër duke u shoqëruar me grupe shumë të vogla njerëzish.

Megjithatë, në “mesataren e artë” midis ekstrovertëve dhe introvertëve janë ambivertët që kanë karakteristikat e të dy grupeve.

Karakteristikat e një ambiverti

Duke marrë parasysh që një ambivert shtrihet midis një introverti dhe një ekstroverti, karakteristikat e tij janë një kombinim i introversionit dhe ekstrovertisë. Pikërisht për këtë arsye ambivertët konsiderohen dëgjues dhe komunikues të shkëlqyer.

Ndryshe nga ekstrovertët që flasin shumë dhe dëgjojnë pak, dhe introvertët që vëzhgojnë dhe dëgjojnë shumë dhe flasin pak, ata gjejnë një ekuilibër dhe dinë kur të dëgjojnë dhe kur të komunikojnë. Ambivertët janë empatikë dhe dinë të funksionojnë pothuajse në çdo situatë, sepse ata kanë një aftësi të shkëlqyer për të analizuar njerëzit dhe sjelljen e tyre dhe mund të përshtaten me rrethanat.

Kjo është arsyeja pse ata janë anëtarë shumë të vlefshëm të çdo grupi ku janë, sepse vendosin një ekuilibër midis ekstrovertëve, që flasin shumë dhe flasin me të gjithë, dhe introvertëve, të cilët do ta kenë të lehtë të marrin pjesë në bisedë.

Si e dini nëse jeni një ambivert?

Nëse nuk jeni i sigurt se cilit grup i përkisni dhe nëse mund të jeni ambivert, merrni parasysh se cilat nga pohimet e mëposhtme zbatohen për ju. Nëse i shihni se shumica e deklaratave janë të vërteta për ju, atëherë jeni një ambivert.

1. Më pëlqen të bëj miq dhe të jem me njerëz, por kam nevojë shpejt për qetësinë time.

2. Më duket interesante kur jam në qendër të vëmendjes, por nuk më pëlqen të zgjasë shumë.

3. Për mua nuk ka rëndësi nëse i bëj disa detyra në grup apo vetëm.

4. Më pëlqen koha ime e lirë, por nëse ka shumë, mërzitem.

5. Kur bëhet fjalë për t’u besuar të tjerëve, ndonjëherë jam skeptik dhe ndonjëherë besoj menjëherë.

7. Nëse kaloj shumë kohë vetëm, mërzitem, por nëse jam shumë gjatë me njerëz, më lodh.

8. Disa njerëz mendojnë se jam shumë i tërhequr, ndërsa të tjerë mendojnë se jam shumë largpamës.

Profesionet ideale për një ambivert

Profesioni ideal për një ambivert është ai në të cilin ekziston një ekuilibër midis punës me njerëzit dhe punës së pavarur, sepse në një mjedis të tillë ata mund të kënaqin si anët e tyre ekstroverte ashtu edhe ato introverte. Prandaj, profesionet më të mira për një ambivert do të ishin:

– shitjet

– menaxher projekti

– producent i radios, televizionit, filmit etj.

– dizajner i brendshëm

– mësues.

LEXO EDHE:

Back to top button