Aksionarët e Twitter miratojnë ofertën e blerjes prej 44 miliardë dollarësh të Musk

Aksionarët e Twitter miratojnë ofertën e blerjes prej 44 miliardë dollarësh të Musk

Aksionarët në Twitter kanë miratuar ofertën prej 44 miliardë dollarësh të CEO të Tesla, Elon Musk për të blerë kompaninë.

Sipas mediave të huaja, vlerësimi erdhi gjatë një mbledhjeje të aksionarëve të martën që zgjati vetëm disa minuta, me shumicën e votave të hedhura në internet.

Musk tha në korrik se ai po “anulonte” marrëveshjen për të blerë Twitter, duke akuzuar kompaninë për dështimin e sigurimit të informacionit rreth llogarive false ose spam në platformën e saj.

Twitter ka hedhur poshtë pretendimet e tij dhe ka ngritur një padi duke kërkuar nga një gjykatë në Delaware “të mbajë Musk në marrëveshje”.

Një gjykim është caktuar për muajin e ardhshëm.

Nëse Twitter fiton në gjyq, gjykatësi mund të urdhërojë shefin e Tesla-s që t’i paguajë miliarda dollarë kompanisë, ose madje të përfundojë blerjen.

LEXO EDHE:

Back to top button