Aksioni i Europolit: 288 persona të arrestuar, sekuestrohen 850 kilogramë drogë dhe 50.8 milionë euro

Aksioni i Europolit: 288 persona të arrestuar, sekuestrohen 850 kilogramë drogë dhe 50.8 milionë euro

Në operacionin e koduar SpecTor, i koordinuar nga Europoli, u arrestuan 288 persona të dyshuar për blerje ose shitje droge në “dark-web”.

Në kuadër të aksionit u sekuestruan mbi 50.8 milionë euro para dhe kriptovaluta, 850 kg drogë dhe 117 armë zjarri.

Droga e sekuestruar përfshin më shumë se 258 kilogramë amfetaminë, 43 kokainë, 43 MDMA dhe mbi 10 LSD dhe pilula ekstazi.

Operacioni SpecTor përbëhej nga një sërë veprimesh të veçanta plotësuese në nëntë vende. Arrestimet u kryen në Shtetet e Bashkuara (153), Mbretërinë e Bashkuar (55), Gjermani (52), Holandë (10), Austri (9), Francë (5), Zvicër (2), Poloni (1) dhe Brazili (1).

Hetuesit janë ende duke u përpjekur të identifikojnë njerëz të tjerë që qëndrojnë pas llogarive të “dark-web”.

Me politikat kombëtare që fitojnë qasje në listat e gjera të klientëve, mijëra klientë në mbarë botën tani janë gjithashtu në rrezik të ndjekjes penale.

Në përgjigje të këtij operacioni të koordinuar, autoritetet gjermane dhe amerikane mbyllën Hydra, tregun me fitimin më të madh të “dark web”, prillin e kaluar.

Gjatë aksionit, autoritetet gjermane konfiskuan 23 milionë euro në kriptovaluta. Europol theksoi se bashkëpunimi ndërkombëtar ndërmjet organeve policore është kyç në luftën kundër krimit në “dark web”.

LEXO EDHE:

Back to top button