Akzuat ndaj Merkos, rezultat i presionit të opinionit dhe Uashingtonit

Akzuat ndaj Merkos, rezultat i presionit të opinionit dhe Uashingtonit

Gazetar: Miki Trajkovski

Akuzat e shumta të Prokurorisë Publike ndaj kryetarit aktual të Strugës, Ramiz Merko, janë rezultat i presionit të opinionit, por edhe Uashingtonit zyrtar. Këto janë vlerësimet e ekspertëve të Koalicionit për Gjykim të Drejtë. Kjo reagim vjen pasi një ditë më parë Prokuroria e Strugës ka ngritur aktakuzë ndaj Merkos për emërimin e një drejtoreshe të shkollës. Darko Avramovski nga Koalicioni thekson se shpesh deri më tani ky efikasitet i institucioneve zgjat shkurt.

“Vetëm kur ka presion nga komuniteti ndërkombëtar, mund të vërejmë se ka lëvizje të gjërave në nivel të brendshëm, por kjo lëvizje zgjat shumë shkurt dhe nuk ka konsistencë në zbatimin e standardeve të tilla për luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”, deklaroi Darko Avramovski- Koalicioni për gjykim të drejtë.

Sipas Prokurorisë, në rastin e fundit Merko në mënyrë të kundërligjshme ka caktuar ushtrues detyre drejtor të shkollës në Llabunishtë të cilit i është paguar paga dhe kontributet për 19 muaj. Ndaj akuzës sot ka reaguar edhe VMRO-DPMNE në Strugë.

“Politika e mosndëshkimit ka kontribuar që disa struktura të kenë idenë se janë të paprekshme ose se çdo gjë është e lejueshme për to”, tha Nikolla Kukunesh-VMRO DPMNE-Strugë.

Javët e fundit kundër Merkos është ngritur aktakuzë për blerjen e automjetit luksoz Audi A6 dhe tre veturave të tjera me vlerë 114 mijë euro. Institucionet vendosën për veprim të tillë vetëm pasi vitin e kaluar autoritetet amerikane e shpallën atë dhe familjen e tij persona non grata për hyrje në SHBA për shkak të korrupsionit dhe ndërhyrjeve në gjyqësor. Ndërkohë sipas pasurisë së deklaruar publikisht pasi është bërë kryetar komune, Merko ka deklaruar se ka banesë në Shqipëri prej 106 metra katrorë, tokë bujqësore mbi 4 mijë metra katrorë, shtëpi në Strugë, tokë dhe të ardhura nga qiratë. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button