Baçovska-Nediq: Qeveri e përgjegjshme për çrrënjosjen e korrupsionit të imët

Baçovska-Nediq: Qeveri e përgjegjshme për çrrënjosjen e korrupsionit të imët

Profesoresha universitare Jasna Baçovska-Nediq e ftuar në emisionin “360 Gradë”, derisa komentoi rezultatet e hulumtimit të “Tim Institut”, ku 78 për qind e të anketuarve thonë se korrupsioni i imët në vend është shumë i përhapur, thotë se mënyra e vetme për dalje nga kjo situatë, mes tjerash është një Qeveri e përgjegjshme, shkruan Alsat.

“Zgjidhja është në ngritjen e vetëdijes, në funksionimin e shtetit, gjyqësorit, por jemi dëshmitar të asaj se ky është një rreth magjik. Ka shumë faktor sociologjik, historik, por nevojitet dhe vullnet politik. Ardhja në pushtet e disa njerëzve të përgjegjshëm të cilët do të mund të kujdeseshin për vënien e sistemit”, tha Baçovska-Nediq. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button