BB kërkon nga G-20 t’i ulë borxhet e vendeve të varfra


Kryetari i Bankës Botërore, Dejvid Mallpas iu bëri thirrje vendeve të G-20 që të bisedojnë për uljen e borxheve të vendeve më të varfra me qëllim që të minimizohen ndikimet ekonomike të pandemisë së virusit korona.

Ai e propozoi atë iniciativë gjatë video-konferencës me ministrat e Financave dhe guvernatorëve të bankave qendrore.

Sipas Mallpas, pandemia ka shkaktuar “recesionin më të madh global në dekadat e fundit”, duke ndikuar veçanërisht në ekonomitë e reja.

– Kryetari i Bankës Botërore, Dejvid Mallpas iu bëri thirrje vendeve të G-20 që të bisedojnë për uljen e borxheve të vendeve më të varfra me qëllim që të minimizohen ndikimet ekonomike të pandemisë së virusit korona.

Ai e propozoi atë iniciativë gjatë video-konferencës me ministrat e Financave dhe guvernatorëve të bankave qendrore.

Sipas Mallpas, pandemia ka shkaktuar “recesionin më të madh global në dekadat e fundit”, duke ndikuar veçanërisht në ekonomitë e reja.

LEXO EDHE:

Back to top button