BE bën thirrje për një gjykatë për krime të luftës pas gjetjes së varreve masive në Ukrainë

BE bën thirrje për një gjykatë për krime të luftës pas gjetjes së varreve masive në Ukrainë

Presidenca e BE-së ka bërë thirrje për krijimin e një gjykate ndërkombëtare për krimet e luftës pasi u gjetën varre të reja masive në Ukrainë.

“Në shekullin e 21-të, sulme të tilla kundër popullatës civile janë të paimagjinueshme dhe të neveritshme”, tha Jan Lipavsky, ministër i jashtëm i Republikës Çeke, e cila mban presidencën e radhës të BE-së.

“Nuk duhet ta anashkalojmë. Ne qëndrojmë për dënimin e të gjithë kriminelëve të luftës”, shtoi ai në një mesazh në Twitter, transmeton Telegrafi.

“Unë bëj thirrje për krijimin e shpejtë të një gjykate të posaçme ndërkombëtare që do të ndjekë penalisht krimin e agresionit”.

Apeli vjen pas zbulimit nga autoritetet ukrainase të rreth 450 varreve jashtë qytetit të ish-uzurpuar nga Rusia të Izium, ku shumica e trupave të zhvarrosur tregojnë shenja torture.

“Ndër trupat që u zhvarrosën sot, 99 për qind treguan shenja të vdekjes së dhunshme”, tha në mediat sociale Oleg Synegubov, kreu i administratës rajonale të Kharkiv.

“Ka disa trupa me duar të lidhura pas shpine, dhe një person është varrosur me një litar rreth qafës”, shtoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button