Berlin Film Festival, festivalin e ardhshëm nuk do të ketë çmime të ndara në bazë gjinore


Berlin Film Festival, nga viti i ardhshëm në kategorinë e çmimeve nuk do të ketë më çmime si aktori më i mirë apo aktorja më e mirë, por çmimi i vetëm do të jetë ”Performanca më e Mirë Drejtuese”.

Organizatorët e Berlinale, Mariette Rissenbeek dhe Carlo Chatrian, thanë se “mos ndarja e çmimeve në fushën e aktrimit sipas gjinisë përfshin një sinjal për një vetëdijësim më të ndjeshëm gjinor në industrinë e filmit”.

Ky vendim do të vlej për festivalin e vitit të ardhshëm, i cili do të mbahet në peridhën 11-21 shkurt 2021.

LEXO EDHE:

Back to top button