Bitcoin rritet mbi 18 mijë dollarë ndërsa kriptomat përpiqen të rikthehen nga shitja e madhe

Bitcoin rritet mbi 18 mijë dollarë ndërsa kriptomat përpiqen të rikthehen nga shitja e madhe

Bitcoin u ngjit mbi 18,000 dollarë të enjten, ndërsa tregu i kriptove përpiqet të rikthehet nga një shitje e madhe gjatë dy ditëve të fundit.

Kriptomonedha u rrit në 18,200 dollarë në orën 16:00. EDT, ndërsa tregtohej pak mbi 18,000 dollarë në orën 16:25. për një fitim prej 12.5%.

Por çmimi i kriptos më të madhe në botë për nga madhësia e tregut është ende në nivelet më të ulëta që nga dhjetori 2020.

Ethereum, altcoin më i madh në botë, po tregtohej me 1,330 dollarë për një fitim masiv 19.1% ditor.

Vlera e tregut të kriptomonedhave u rrit me 10.6% në 895 miliardë dollarë në atë kohë, sipas të dhënave nga faqja e internetit e përcjelljes së çmimeve të aseteve dixhitale, CoinMarketCap.

Disa altcoin panë se çmimet e tyre u rritën 30% në 40% në 24 orët e fundit.

FTT, simboli i trazuar i shkëmbimit të kriptove FTX, pa çmimin e tij të rritej me 52% në 3,87 dollarë, por është ende larg 65 dollarëve që pa gjatë vitit të kaluar.

Shitja e madhe filloi të martën kur FTX kërkoi ndihmë nga rivali, Binance, për shkak të çështjeve të likuiditetit, të cilat nxorën në pah natyrën e brishtë të tregut të kriptove dhe nxitën frikën e cenueshmërisë. Binance e anuloi marrëveshjen e mundshme të mërkurën.

Departamenti Amerikan i Drejtësisë dhe Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) po hetojnë FTX në mes të trazirave financiare që shkaktuan një shkrirje të papritur në tregun e kriptove.

Themeluesi dhe CEO i FTX, Sam Bankman-Fried, u kërkoi falje investitorëve në një seri postimesh të enjten dhe tha se përparësia e firmës në të ardhmen do të jetë “transparenca radikale” në mënyrë që të gjithë aktorët e përfshirë të kenë informacion të plotë për operacionet e kompanisë.

Ndërsa filiali amerikan i FTX, FTX.US, bëri një njoftim më vonë se ekzistonte mundësia e pezullimit të tregtimit në platformën e saj, kryetari i SEC Gary Gensler tha se investitorët duhet të mbrohen më shumë në industri.

LEXO EDHE:

Back to top button