Carpenter flet për korrupsionin në rajon: T’i largojmë aktorët e korruptuar nga skena

Carpenter flet për korrupsionin në rajon: T'i largojmë aktorët e korruptuar nga skena

Ambasadori i SHBA-së në OSBE Michael Carpenter flet për pritjet nga Maqedonia e Veriut si kryesuese e OSBE-së gjatë vitit 2023. Ai thotë se Rusia duhet të mbajë përgjegjësi për krimet në Ukrainë dhe është i kënaqur që Ukraina është prioriteti kryesor i vendit gjatë këtij kryesimi me organizatën. Carpenter flet dhe për shqetësimin e SHBA-së për tensionet ne veri të Kosovës dhe për situatën me korrupsionin në rajon. Asnjë person i korruptuar nuk duhet të ndjehet i pandëshkueshëm, tha ai. Carpenter këto qëndrime i bëri të ditura në Vjenë para gazetarëve nga Shkupi.

LEXO EDHE:

Back to top button