Çfarë nënkuptojnë vijat e gjelbra që u shfaqën në rrugët në Slloveni?

Çfarë nënkuptojnë vijat e gjelbra që u shfaqën në rrugët në Slloveni?

Në qytetin slloven Potoki, jo shumë larg Jesenices, u shfaqën korsi të gjelbërta të trafikut.

Kur themi se korsitë e gjelbra ndodhen në rrugë ku nuk ka trotuar, gjërat bëhen më të qarta. Përkatësisht, Drejtoria e Infrastrukturës së Sllovenisë vendosi për këtë hap për të rritur sigurinë e këmbësorëve që lëvizin përgjatë asaj rruge, transmeton N1 .

Në Slloveni, si në Kroaci, ka shumë zona të populluara ku nuk ka trotuare për këmbësorët pranë rrugëve kryesore. Jesenica është një vend i tillë, ndaj komuna shpreson që së shpejti të ketë një rinovim të plotë të seksionit.

Siç rezulton, përveç ngjyrës, është përdorur edhe një dizajn i ri i shenjave të dyshemesë, në mënyrë që të zvogëlohet shpejtësia e shoferit dhe në këtë mënyrë të rritet siguria e këmbësorëve. Me futjen e një brezi të gjelbër, rruga është ngushtuar nga tetë në gjashtë metra. Ky lloj ngushtimi optik i rrugëve është përdorur në Slloveni për disa kohë, bazuar në praktikat e mira në BE.

“Në bazë të matjeve të fshehura të shpejtësisë, është evidentuar se nga 60 deri në 70 për qind e të gjithë drejtuesve të mjeteve nuk e respektojnë shpejtësinë e parashikuar prej 60 kilometrash në orë”, tha Autoriteti i Infrastrukturës për arsyet e kësaj lëvizjeje.

Drejtoria pret që tani në këtë pjesë të reduktohet shpejtësia dhe në këtë mënyrë siguria në komunikacion të rritet. Drejtoria vendosi një vijë ndarëse me një fushë të gjelbër në 16 seksione, sipas N1 Sllovenia.

LEXO EDHE:

Back to top button