Cili peshk ia kalon salmonit për nga ushqimi?

Peshku është një ushqim me kalori të ulët dhe me shumë proteina, plot lëndë ushqyese, por shumë njerëz nuk hanë mjaftueshëm peshk

Rekomandohet konsumimi i dy porcioneve me peshk ose ushqim deti në javë dhe ka opsione të shumta që mund të na ndihmojnë të arrijmë këtë qëllim.

Sardelet konsiderohen si peshku më i shëndetshëm, bazuar në disponueshmërinë dhe vlerat ushqyese. Sardelet e konservuara janë plot me acide yndyrore omega-3 që ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit dhe janë lidhur me një rrezik të reduktuar të depresionit, sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru.

Sardelet e konservuara janë gjithashtu të mbushura me kalcium – një porcion ka pothuajse aq shumë minerale sa një gotë qumësht. Ato janë gjithashtu një burim i rëndësishëm i vitaminës D, e cila ndihmon në përthithjen e kalciumit.

Për shkak të gjithë kësaj, sardelet e kanë tejkaluar salmonin, shkruan Today. Llojet e tjera të shëndetshme të peshqve përfshijnë salmonin, troftën, shojzën e kërpudhave, tonin, merlucin, kuqin dhe açugat, ndërsa adhuruesit e ushqimeve të detit mund të zgjedhin nga midhjet, karkalecat, karkalecat dhe gaforret.

LEXO EDHE:

Back to top button