Danillovski: Të ndahet numri i vdekjeve vetëm nga Covidi nga rastet me komorbiditet

Metodologjia për numërimin e vdekjeve nga Covid-19 duhet të ndryshohet dhe nuk duhet të përfshijë pacientë që kanë sëmundje të tjera përveç virusit, deklaroi në emisionin “360 gradë” në Alsat prof. dr. Dragan Danillovski, epidemiolog në pension.

Shkaku i vdekjes nga Covid-19 duhet të korrigjohet. Siç bëhet tani tani, të gjitha vdekjet pozitive në vend, pavarësisht nga komorbiditetet dhe për çfarë arsye kanë vdekur, regjistrohen si Covid, kjo vetëm rrit në mënyrë të panevojshme numrin e vdekjeve në vendin tonë dhe në krahasim me vendet e tjera ne shkojmë drejt majës”, tha Danillovski.

LEXO EDHE:

Back to top button