Deri në mesnatë pritet të kemi një qeveri të re

Deri në mesnatë pritet të kemi një qeveri të re

Seanca e Kuvendit për zgjedhjen e qeverisë së re, të propozuar nga mandatari dhe lideri i VMRO-DPMNE-së – Hristijan Mickoski, do të vazhdojë edhe sot, ndërsa votimi do të pasojë pas përfundimit të kërkimit, më së voni në mesnatë.

Qeveria do të zgjidhet nëse pro votojnë shumica e numrit të përgjithshëm të deputetëve.

Shumica parlamentare që pritet të mbështesë qeverinë e re në Legjislativ përbëhet nga 78 deputetë, 58 nga koalicioni VMRO-DPMNE, 14 nga VLEN dhe gjashtë nga ZNAM.

Programi i punës së Qeverisë 2024-2028, i dorëzuar në Kuvend nga mandatari Hristijan Mickoski, është paraqitur në gjashtë shtylla në mbi 60 faqe.

Synimi kryesor, siç u tha, është rikthimi i besimit në institucionet e qeverisjes shtetërore, eliminimi i korrupsionit dhe garantimi i shtetit ligjor, si dhe rigjallërimi ekonomik me synimin për të krijuar vende pune produktive dhe të mirëpaguara.

Mickoski dje në seancën plenare në ekspozitën e tij paralajmëroi investime, fuqizim ekonomik të shtetit dhe ulje të papunësisë.

Deputetët e opozitës e kritikuan programin dhe e pyetën Mickoskin nëse i ka gënjyer qytetarët se nuk do të përdor emrin e ri të shtetit dhe se do t’i anulojë marrëveshjet me Bullgarinë dhe Greqinë.

LEXO EDHE:

Back to top button