Dhe gjermanët mashtrojnë: Çdo i katërti shitës përpiqet të “shes” një makinë të përdorur gabimisht

Dhe gjermanët mashtrojnë: Çdo i katërti shitës përpiqet të "shes" një makinë të përdorur gabimisht

Në tregun e makinave të përdorura, kërkesa nuk ka qenë asnjëherë më e lartë dhe oferta më modeste, çka ka sjellë rritje drastike të çmimeve, por edhe mashtrime gjithnjë e më të shpeshta.

Në kërkim të fitimeve shtesë, gjermanët gjithashtu do të gabojnë. Të paktën kështu thonë rezultatet e një sondazhi të kryer nga platformat e blerjes së makinave Heycar dhe YouGov me 2300 të anketuar. Rezultatet treguan se pothuajse një në katër shoferë privatë në Gjermani (23 përqind) mashtronin kur shisnin automjetin e tyre të përdorur për të marrë një çmim më të lartë për makinën e tyre.

“Mëkati” më i zakonshëm ishte heqja kozmetike e gërvishtjeve (12 për qind), ndërsa në 6 për qind të rasteve fshihej tymi i cigares.

Nga ana tjetër, rreth tre të katërtat (74 përqind) e të anketuarve thanë se nuk ishin mashtruar kurrë, dhe 39 përqind e blerësve të makinave të përdorura ishin të bindur se ishin mashtruar kur blinin një automjet të përdorur. Rreth 17 për qind deklaruan se dëmi nuk ishte raportuar me ndershmëri, dhe tetë për qind janë të sigurt se kilometrazhi i makinës së tyre ishte falsifikuar.

Kur bëhet fjalë për falsifikimin e kilometrazhit, situata është ndoshta edhe më e keqe. Gjegjësisht, sipas hulumtimit të platformës CarVertical përmes 700.000 raporteve në 18 shtete evropiane, është konstatuar se 16.1% e automjeteve të testuara iu është rikthyer kilometrazhi gjatë 12 muajve. BMW M5 është makina me kilometrazhin e kthyer më shpesh, me pak më shumë se një e treta e modeleve të testuara që kanë mundësinë e kthimit të kilometrazhit.

LEXO EDHE:

Back to top button