Edhe një sinjal i keq nuk është më problem: Google ka 3 funksione të reja për kërkim më të lehtë

Përveç kërkimit të përmirësuar kur sinjali i Internetit është i dobët, opsionet e reja sjellin një kërkim më intuitiv duke përdorur termat dhe imazhet e ofruara

Tre veçori krejt të reja të kërkimit në ueb po vijnë në motorin e njohur të kërkimit Google, me synimin për ta bërë më të lehtë përvojën e shfletimit për përdoruesit e kompjuterëve dhe celularëve.

Gjigandi amerikan i internetit njoftoi dhe shpjegoi opsionet e reja në një postim në blogun e tij të korporatës.

Sugjerime kërkimi bazuar në kërkimet e njerëzve të tjerë

Inovacioni i parë sjell “ndihmë për inspirimin e kërkimit në internet”, domethënë u ofron përdoruesve sugjerime për pyetjet e kërkimit në internet që do të shfaqen në shfletues.

Sugjerimet janë shfaqur deri më tani, por në të ardhmen ato do të shfaqen edhe para se përdoruesit të fusin fjalën e parë në kutinë e kërkimit. Sipas Google, këto do të bazohen në kërkimet e mëparshme si dhe kërkime të ngjashme nga përdorues të tjerë.

Google mori si shembull një pjatë nga kuzhina koreane. Nëse e keni kërkuar, herën tjetër që të filloni një kërkim, mund të merrni sugjerime të tjera për pjatat e njohura koreane, duke përfshirë fotot e tyre.

Tre veçori krejt të reja të kërkimit në ueb po vijnë në motorin e njohur të kërkimit Google, me synimin për ta bërë më të lehtë përvojën e shfletimit për përdoruesit e kompjuterëve dhe celularëve.

Gjigandi amerikan i internetit njoftoi dhe shpjegoi opsionet e reja në një postim në blogun e tij të korporatës.

Më shumë imazhe për kërkimet e sugjeruara

Një tjetër risi është shfaqja e fotove pranë sugjerimeve të kërkimit të tekstit, poshtë kutisë së kërkimit. Ato do të shfaqen menjëherë ndërsa përdoruesit shkruajnë termin që duan të kërkojnë.

Deri më tani, në mesin e sugjerimeve u shfaqën foto që përputheshin plotësisht me termat specifike të kërkimit. Tani, kur kërkoni në Google Chrome, do të shfaqen foto dhe sugjerime të tjera, domethënë një numër më i madh kategorish që lidhen me termin e kërkuar.

Kërkoni edhe me një lidhje të keqe në internet

Falë “veçorive të avancuara” të kërkimit në Google, në të ardhmen, edhe kur sinjali i Internetit është shumë i ngadaltë, sugjerimet e kërkimit do të shfaqen në pajisjet Android dhe iOS sapo të filloni të shkruani shkronjat e para në motorin e kërkimit.

Në mënyrë që kërkimet të jenë të suksesshme edhe kur lidhja me internetin është e dobët, Chrome fillimisht do të shkarkojë shabllone vetëm për lexim që përmbajnë sugjerimet më të njohura të kërkimit nga serverët lokalë të Google dhe më pas do t’i ruajë ato në dosjen e përdoruesit.

 

LEXO EDHE:

Back to top button