Facebook Messenger më në fund ka marrë 4 veçori të reja që i kemi pritur prej kohësh

Dërgoni imazhe dhe skedarë HD deri në 100 MB, krijoni albume të përbashkëta dhe ndani kodet QR me miqtë e rinj

Facebook Messenger sapo mori një përmirësim të madh. Një nga aplikacionet më të njohura të mesazheve në botë është përmirësuar me katër funksione krejtësisht të reja dhe shumë të dobishme, të cilat janë menjëherë të disponueshme për të gjithë përdoruesit.

Le të shohim se çfarë ka prezantuar kompania Meta dhe si mund t’i përdorni ato në komunikimin e përditshëm me miqtë dhe familjen.

Foto HD

Tipari i parë i ri janë fotografitë HD. Gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni opsionin “HD” mbi imazhet e ofruara kur ngarkoni – dhe kaq. Nëse dëshironi të dërgoni foto më të detajuara me rezolucion më të lartë, ky është funksioni i duhur për ju.

Nëse nuk jeni i sigurt nëse e keni kontrolluar opsionin HD, çdo imazh HD i dërguar do ta ketë atë shkurtore në këndin e sipërm djathtas.

Kompania Meta e bëri këtë opsion të disponueshëm në aplikacionin WhatsApp në gusht të vitit të kaluar, kështu që edhe pse kemi pritur, është mirë që më në fund mund ta shohim në Messenger.

Albume të përbashkëta

Nëse keni një bisedë në grup me miqtë dhe familjen, do ta gjeni shumë të dobishme funksionin “albume të përbashkëta”. Thjesht zgjidhni disa imazhe kur ngarkoni, më pas prekni opsionin për të krijuar një album të ri. Të gjithë anëtarët e grupit do të mund të shikojnë, shtojnë, fshijnë ose heqin imazhe dhe video nga albumi i përbashkët.

Shumë e dobishme nëse disa njerëz fotografuan një festë, ngjarje ose udhëtim të përbashkët.

Lidhu duke përdorur një kod QR

Nëse keni bërë një njohje të re dhe dëshironi të vazhdoni të komunikoni në Facebook Messenger, tani mund të lidheni duke skanuar kodin unik QR të disponueshëm në menynë e cilësimeve.

Kjo shtesë do të jetë shumë e dobishme nëse i njohuri juaj i ri është i huaj ose nëse emri juaj është shumë i zakonshëm dhe është e vështirë t’ju gjejë me një kërkim të thjeshtë.

Dërgimi i skedarëve deri në 100 MB

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, një veçori e dobishme është dërgimi i skedarëve deri në 100 MB në madhësi. Të gjitha formatet e mëdha mbështeten, kështu që nuk keni më nevojë të mbështeteni në sajte të ndryshme ose klientë me email për të dërguar skedarë të mëdhenj – bëjeni atë direkt në Facebook Messenger.

LEXO EDHE:

Back to top button