Fondacioni “Trajçe Mukaetov” ndanë 40 bursa për studentët

Fondacioni “Trajçe Mukaetov” ndanë 40 bursa për studentët

Fondacioni “Trajçe Mukaetov” ka ndarë 40 bursa në vlerë prej 7,000 denarëve në muaj për studentët e farmacisë dhe të mjekësisë pranë Universitetit “Shën Kiril dhe Metodi” për vitin akademik 2022/2023. Janë ndarë edhe dy çmime me nga 1,200 euro për dy studentët e dalluar të vitit të parë të farmacisë dhe mjekësisë. “Qëllimi kryesor i Fondacionit “Trajçe Mukaetov” është rritja e cilësisë së mjekësisë dhe farmacisë në vend. Për 15 vite ekzistencë, 619 studentë janë shpërblyer me bursa, janë ndarë 24 çmime në para të njëhershme për studentët e dy fakulteteve. Këto aktivitete janë ndarë afër 120 milionë denarë. 97 studentë që kanë përfituar bursën kanë filluar karrierën e tyre në departamentet farmaceutike të Alkaloid”, deklaroi mes tjerash Zhivko Mukaetov, kryetar i Fondacionit “Trajçe Mukaetov” dhe drejtor i përgjithshëm i kompanisë “Alkaloid”. Fondacioni “Trajçe Mukaetov”, është themeluar me qëllim të mbështetjes së projekteve në fushën e farmacisë, mjekësisë dhe shkencës, para së gjithash përmes bursave për kuadro të rinj, të cilët ia kanë kushtuar karrierën e tyre këtyre aktiviteteve. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button