Fustanet dhe sendet mbretërore të Dianës u shitën në ankand për miliona dollarë

Fustanet dhe sendet mbretërore të Dianës u shitën në ankand për miliona dollarë

Një koleksion artikujsh që dikur zotëroheshin nga anëtarët e familjes mbretërore, duke përfshirë fustanet dhe shënimet nga princesha e ndjerë Diana, janë shitur në një ankand në Kaliforni për 4 milionë dollarë. Më shumë se 200 artikuj ishin pjesë e koleksionit që doli në ankand. Një fustan mbrëmjeje prej mëndafshi dhe dantelle të purpurt, i dizajnuar nga britaniku Victor Edelstein, të cilin Diana e veshi në Londër dhe Gjermani në 1987, kryesoi shitjen me 910,000 dollarë. Krijuesi britanik Edelstein projektoi gjithashtu fustanin e famshëm blu që princesha veshi kur kërceu me John Travolta në Shtëpinë e Bardhë në 1985. Një fustan mëndafshi me lule rozë, i dizajnuar nga Walker, të cilin Diana e veshi në stadiumin Richmond në 1988, u shit për 444,500 dollarë. Në ankand u shfaqën gjithashtu më shumë se 20 letra të shkruara me dorë, shënime dhe kartolina nga Princesha Diana. Shumë nga letrat ishin shkruar nga Maud Pendrey, një ish-punonjëse në shtëpinë e familjes Spencer ku Diana u rrit. /Alsat.mk

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button