Gjoba të ashpra për shkelësit e rregullave antiCOVID-19

Policia greke goditi ashpër personat që injoruan masat antiCOVID-19 në fundjavë, me 1 200 shkelje të raportuara vetëm të shtunën.

“Mbi 1 000 persona u gjobitën, sepse dolën jashtë shtëpive të tyre pa arsye të mira dhe disa qindra për mosmbajtje të maskave. Të dy shkeljet përmbajnë gjoba prej 300 eurosh (365 dollarë)”, njoftuan autoritetet.

Përveç kësaj, policia gjeti disa kafene, bare dhe restorante që vepronin në mënyrë të paligjshme ose depo të kthyera në taverna, shkelje të dënueshme duke filluar nga 3 000 euro gjobë.

Greqia është në bllokim që nga fillimi i nëntorit, me masa që priten të lehtësohen më 7 janar.

Banorët lejohen të dalin nga shtëpia e tyre vetëm nëse i kanë dërguar mesazh Mbrojtjes Civile së pari dhe nëse kanë arsye të mira, që përfshijnë shëtitjen e qenit, ushtrime fizike ose të shkuarit në punë ose te mjeku.

LEXO EDHE:

Back to top button