Gjykata spanjolle hedh poshtë ankesën e Shakirës në rastin e mashtrimit fiskal

Një gjykatë në Spanjë hodhi poshtë të enjten (26 maj) ankesën e këngëtares kolumbiane Shakira në një rast mashtrimi fiskal, duke i hapur rrugën një gjyqi pasi një gjykatës më parë arriti në përfundimin se kishte prova të mjaftueshme për të sugjeruar se ylli i popit mund të ketë shmangur detyrimet e saj fiskale ndaj shtetit.

Çështja u bë për herë të parë tituj në dhjetor 2018 pasi prokurorët spanjollë e akuzuan këngëtaren për dështimin për të paguar 14.5 milionë euro (15.5 milionë dollarë) taksa mbi të ardhurat e fituara midis 2012 dhe 2014.

45-vjeçarja mohoi çdo keqbërje kur dëshmoi në qershor 2019, shkruan Abcnews.

Foto: FilmMagic

Në zemër të grindjes ligjore është çështja e vendbanimit të këngëtares: prokurorët pretendojnë se ajo jetonte kryesisht në Spanjë, pavarësisht se kishte një rezidencë zyrtare në Bahamas.

Në vendimin e saj të lëshuar të enjten, gjykata spanjolle tha se provat sugjerojnë se Shakira ishte “banore e përhershme në Spanjë”, duke shtuar se dokumentacioni nuk arriti të vërtetonte vendbanimin e saj për qëllime tatimore në një vend tjetër.

Gjykata la në fuqi një vendim të korrikut, në të cilin gjyqtari spanjoll Marco Juberias shkroi se hetimi i tij tre-vjeçar zbuloi se kishte “prova të mjaftueshme kriminaliteti” që çështja të shkonte në gjyq.

Foto: AFP

Firma e marrëdhënieve me publikun e Shakira tha të enjten se ajo kishte paguar menjëherë borxhin pasi u informua për borxhin nga Zyra e Taksave e Spanjës.

“Sjellja e Shakiras për çështjet tatimore ka qenë gjithmonë e patëmetë në të gjitha vendet ku asaj i është dashur të paguajë taksat dhe ajo ka besuar dhe ndjekur me besnikëri rekomandimet e specialistëve dhe këshilltarëve ekspertë më të mirë”, tha firma PR në një deklaratë.

Sipas deklaratës, ekipi ligjor i Shakirës do të vazhdojë të “mbrojë pafajësinë e saj”.

Këngëtarja përballet me një gjobë të mundshme dhe një dënim me burg, nëse shpallet fajtor për evazion fiskal.

LEXO EDHE:

Back to top button