Google Assistant së shpejti do të njohë zërin e përdoruesit

Analiza e aplikacioneve të Google për Android ka zbuluar planet e mundshme për kompaninë për të përmirësuar asistentin virtual të Google Assistant.

Edhe pse “zhytja e thellë” në APK nuk jep gjithmonë informacion të saktë dhe as disa veçori nuk janë pjesë e versioneve të reja, është ende interesante të shihet se Google po bën një hap tjetër të madh në përmirësimin e asistentit të tij. Sistemi thuhet se do të jetë në gjendje të ruajë dhe analizojë zërin e përdoruesit, gjë që do të përshpejtojë përgjigjen dhe saktësinë pasi zëri i përdoruesit dhe fjalët e përdorura shpesh bëhen të njohura për Google Assistant.

Asistenti do të ketë akses në serverët e Google, ku do të analizohen modelet e të folurit të përdoruesve të tjerë. Ky funksion ka të ngjarë të lejojë njohje më të avancuar të komandave dhe emrave të kontakteve. Megjithatë, për shkak të shqetësimeve të privatësisë, besohet se Google do të ofrojë një opsion në cilësimet për të çaktivizuar njohjen e personalizuar të zërit nëse përdoruesi nuk dëshiron që zëri i tij të ruhet diku.

LEXO EDHE:

Back to top button