Holanda do t’i japë Ukrainës deri në 2.5 miliardë euro

Holanda do t’i japë Ukrainës deri në 2.5 miliardë euro

Holanda do t’i japë Ukrainës deri në 2.5 miliardë euro ndihmë në vitin 2023, sipas një deklaratë të qeverisë holandeze. Ata thanë se paratë do të përdoren për ndihmë ushtarake, për të rikuperuar infrastrukturën kritike dhe për të ndihmuar hetimet mbi krimet e mundshme të luftës.

“Për sa kohë që Rusia vazhdon luftën e saj kundër Ukrainës, Holanda do t’i japë ndihmë Ukrainës, ushtarake, humanitare dhe diplomatike”,  tha Kryeministri holandez tha në një postim në Twitter.

LEXO EDHE:

Back to top button