Hotelet në Strugë dhe Ohër rezikojnë mbylljen gjatë dimrit.

Hotelet në Strugë dhe Ohër rezikojnë mbylljen gjatë dimrit.

Rritja e çmimit të energjisë elektrike po sjell pasoja të shumta për të gjithë popullsinë në Maqedoninë e Verit.

Këtu nuk përjashtohen as hotelet në Strugë dhe Ohër.

I ftuar në emisionin “Ditë e Re”, Krste Blazeski, kryetar i Shoqatës së Hotelerisë në Maqedoni, ndau me shikuesit e TV Alsat problemet me të cilat tash më po përballen hotelet.

Ai thot që hotelet kanë filluar ta ndjejnë rritjen e çmimit të energjisë elektrike dhe se kjo është edhe një nga arsyjet e rritjes së çmimeve të shërbimeve.

Bllazeski nuk e përjashtoi mundësinë e mbylljes së plotë të hoteleve deri në muajin mars të vitit të ardhshëm.

I pyetur se çka do të ndodh me të punësuarit, ai u përgjigj se duhet të ndjeket ligji në bazë të së cilit punëdhënësit duhet t’u paguajnë 70% të rrogës për muajt gjatë së cilëve hotelet do të jenë të mbyllura e më pas të njejtit do të kthehen në vendet e tyre të punës kur ato të rihapen përsëri.

Më tej ai shtoi se hotelet tash më përballen edhe me munges të stafi si pasojë e migrit, por që nuk përjashtohet mundësia që punëtorët të cilët nuk do të punojnë për këtë periudhë kohore, të mos kërkojnë zgjidhje në shtete tjera. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button