Intervistë me ministrin e Brendshëm, Oliver Spasovski

Gazetar: Adrian Kerimi

Ministri i Brendshëm, Oliver Spasovski thotë se gjatë vitit 2022 është rritur numri i emigrantëve nga Lindja e Mesme dhe pse në ato zona nuk ka luftëra aktive. Sipas tij, njëra nga arsyet e emigracionit nga ato vende është edhe lufta Rusi-Ukrainë. Në gjashtë mujorin e parë janë evidentuar 53 raste të kontrabande, ndërsa 62 persona ndiqen penalisht. I pyetur nëse nëpër Maqedoni kalojnë emigrantë të cilët përfundojnë si vullnetarë luftë ne Rusi ose Ukrainë, për një gjë të tillë Spasovski i rezervuar thotë se shkëmbehen informacione. Nga shkurti deri në gusht policia ka parandaluar mbi 16 mijë tentativa për hyrje ilegale të emigrantëve. Pjesa dërmuese e tyre janë nga Siria, Pakistani dhe India. / Alsat.mk

 

LEXO EDHE:

Back to top button