IPhone i ri jep mundësin që mund ta parandalojë djegien e shtëpisë tuaj

IPhone i ri jep mundësin që mund ta parandalojë djegien e shtëpisë tuaj

Përdoruesit e Apple ndihen të lumtur që tani mund të kenë akses në një veçori të re që mund të ndihmojë në parandalimin e zjarreve në shtëpi.

Do t’ju duhet kombinimi i duhur i veglave për të hyrë në funksionin e rëndësishëm. Apple HomePods ka një veçori të re të Njohjes së Tingujve.

Altoparlantët tani thuhet se janë në gjendje të kuptojnë kur një alarm i tymit ose monoksidit të karbonit po bie në shtëpinë tuaj. Më pas mund të merrni një alarm të dërguar në iPhone, iPad ose Apple Watch, në mënyrë që të jeni në dijeni të situatës nëse nuk jeni në shtëpi. Apple thotë:

Me mënyra të reja të përshtatshme për të menaxhuar detyrat e përditshme dhe për të kontrolluar shtëpinë inteligjente, përdoruesit tani mund të krijojnë automatizime të zgjuara të shtëpisë duke përdorur Siri, të njoftohen kur zbulohet një alarm tymi ose monoksidi karboni në shtëpinë e tyre dhe të kontrollojnë temperaturën dhe lagështinë në dhomë të gjitha pa duar.

Tipari i rëndësishëm është falas dhe i lehtë për t’u përdorur. Apple e njoftoi për herë të parë në janar, por sapo është vënë në dispozicion për t’u përdorur. Mund të përdorni funksionin përmes të gjitha HomePods dhe është e lehtë ta aktivizoni. Së pari, hapni aplikacionin Home të Apple në iPhone tuaj. Ju duhet të shihni një dritare kërcyese që thotë “Karakteristika të reja të sigurisë dhe sigurisë”.

Klikoni “Vazhdo” dhe më pas prekni “Aktivizo”. Kjo do të aktivizojë Sound Recognition për pajisjen tuaj HomePod. Mund ta gjeni gjithashtu funksionin duke shkuar te ikona e menysë në aplikacionin Home dhe duke lëvizur te “Siguria dhe Siguria”.

Klikoni atë opsion dhe më pas aktivizoni çelësin “Njohja e zërit”. Më pas, mund të aktivizoni funksionin “Alarmi i tymit dhe CO”. Nëse keni disa HomePods, mund ta përdorni këtë meny për të zgjedhur se cilat pajisje dëshironi të dëgjoni për alarmin.

LEXO EDHE:

Back to top button