Izraeli urdhëron Spanjën të ndalojë shërbimet konsullore për palestinezët

Izraeli urdhëron Spanjën të ndalojë shërbimet konsullore për palestinezët

Izraeli urdhëron Spanjën të ndalojë shërbimet konsullore për palestinezët

Ministria e Jashtme e Izraelit i ka bërë thirrje konsullatës spanjolle në Jeruzalem të ndalojë shërbimet konsullore për palestinezët nga 1 qershori për shkak të njohjes nga Madridi të një shteti palestinez.

Ministria tha se konsullata e Spanjës në Jeruzalem është “e autorizuar të ofrojë shërbime konsullore vetëm për banorët e rrethit konsullor të Jeruzalemit dhe nuk është e autorizuar të ofrojë shërbime apo të kryejë aktivitet konsullor ndaj banorëve të Autoritetit Palestinez”.

Javën e kaluar, Irlanda, Spanja dhe Norvegjia njoftuan se do të njihnin zyrtarisht shtetin palestinez më 28 maj.

Që nga viti 1988, 139 nga 193 shtete anëtare të OKB-së e kanë njohur shtetësinë palestineze.

LEXO EDHE:

Back to top button