Jim Carrey në një nga filmat e tij më të njohur: Skenari ishte i tmerrshëm!

Përpara se të bëhej një nga yjet më të mëdhenj të viteve '90, Jim Carrey ishte një komedian stand-up, i cili shumë besonin se do të shuhej shpejt në harresë.

Por pasi u shfaq në komeditë e suksesshme Ace Ventura: Pet Detective, The Mask dhe Dumb and Dumber në 1994, Carrey e forcoi statusin e tij si një yll i Hollivudit.

Një rol të madh në ndërtimin e karrierës së tij luajti i pari nga ata tre filma – Ace Ventura: Pet Detective, i cili u shfaq premierë në shkurt 1994. Carrey nuk ishte as zgjedhja e parë dhe as e dyta për rolin e një detektivi privat ekscentrik që kërkon kafshë shtëpiake të humbura.

Sipas Far Out, Morgan Creek Productions ia ofroi rolin Rick Moranis dhe David Alan Grier, por ata nuk ishin të interesuar. Në një moment, producentët donin të punësonin edhe Whoopi Goldberg, por e braktisën planin pasi Carrey pranoi ofertën e tyre.

Ai nuk ishte i kënaqur me skenarin

Domethënë, aktori fillimisht e refuzoi rolin, por pas dy vitesh bindje, ai ndryshoi mendje. Por ai kishte një kusht – që producentët ta linin të rishkruante skenarin.

“Nuk më pëlqeu fare skenari. Ishte e tmerrshme!”, pranoi Kerry gjatë një interviste. Skenari origjinal u shkrua nga Jack Bernstein dhe më vonë u ripunua nga regjisori Tom Shadiak dhe Carrey.

“Më thanë: “Askush nuk humbet në këtë situatë”. Ju mund ta rishkruani skenarin. Kur të mbaroni së shkruari, nuk keni pse të punoni në film nëse nuk dëshironi,’” kujton Carrey. “Kështu që po shkruaja skenë për skenë, nuk kishte asnjë rresht nga origjinali në skenarin e ri.” Pyeta veten: “Së pari, çfarë duan të shohin njerëzit?” Çfarë dua të bëj? Për çfarë interesohen njerëzit?’

Ai u ndihmua shumë nga Shadiac, i cili e lejoi Carrey-n të luante para kamerës si në performancat e tij stand-up.

Filmi u bë shpejt një hit i madh në mesin e shikuesve, megjithëse mori vlerësime të ndryshme. Me një fitim prej 107.2 milionë dollarësh, Ace Ventura u bë një nga filmat më të suksesshëm të vitit 1994 dhe e vendosi Carrey-n në mesin e komedianëve më të kërkuar të dekadës.

LEXO EDHE:

Back to top button