Kasami: Fronti Evropian të luaj rol konstruktiv në opozitë

Kasami: Fronti Evropian të luaj rol konstruktiv në opozitë

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami sot para mediave ka kritikuar veprimet e Frontin Europian të cilët dje u larguan nga salla para se të votohej për kryetarin e Kuvendit. Kasami me këtë rast tha se tha se veprimi i tyre ishte i turpshëm dhe kërkoi që Fronti Europian të luajë një rol konstruktiv në opozitë.

“Për mua ka qenë e papritur. Fatkeqësisht opozita e ardhshme që në fillim tregoi qasjen e saj në zhvillimet të cilat do të ndodhin në Maqedoninë e Veriut. Është një turp të cilët ata nuk duhej ta bëjnë”, tha Kasami.

Në lidhje me përfaqësimin legjitim të shqiptarëve në Qeveri, Kasami tha se, Ali Ahmeti po të ishte kujdesur për interesat e shqiptarëve do të gjente ndonjë zgjidhje ligjore, jo më larg si në Kosovë ku serbët me kushtetutë e kanë të mbrojtur përfaqësimin e tyre në qeveri.

Ndërkohë sa i përket përbërjes së qeverisë së ardhshme, ai u shpreh.

“Jemi në finalizim të marrëveshjes edhe sa i përket eshalonit të parë dhe të dytë, në fakt të ministrave dhe zëvendës ministrave, por nuk mund të japë emra dhe pozicione për shkak se kemi organe të partisë”, deklaroi  Kasami.

LEXO EDHE:

Back to top button