Kërpudhat mund të qëndrojnë të freskëta deri në 7 ditë me një metodë të thjeshtë ruajtjeje
Nëse nuk ruhen siç duhet, kërpudhat do të prishen shpejt. Megjithatë, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë që do të zgjasë freskinë e kërpudhave deri në 7 ditë.

Kërpudhat janë një shtesë e shkëlqyeshme për pjatat e ndryshme si rizoto dhe makaronat, dhe gjithashtu përdoren shpesh si një përbërës për pica. Megjithatë, shumë njerëz zhgënjehen kur i nxjerrin kërpudhat nga frigoriferi dhe e kuptojnë se kanë shkuar keq.
Nëse i harroni kërpudhat tuaja në frigorifer, këto truke për ruajtjen mund t’ju ndihmojnë t’i mbani ato më të freskëta më gjatë, që do të thotë më shumë shanse për t’i përdorur ato në pjatat tuaja të preferuara.
Themeluesi i Urban Farm-It dhe autor i “Rritja e kërpudhave në shtëpi: Udhëzuesi i plotë për njohjen, rritjen dhe dashurinë ndaj kërpudhave”, Elliot Webb ndau këshillat e tij më të mira për ruajtjen e aromës së kërpudhave.
“Një nga mënyrat më të thjeshta dhe më efektive për të ruajtur kërpudhat është t’i vendosni ato të plota, të palara në një qese letre kafe dhe palosni pjesën e sipërme për t’i mbyllur,” shpjegoi ai.
Letra thith lagështinë e tepërt, e cila është thelbësore për t’i mbajtur kërpudhat të thata dhe për të parandaluar formimin e zhulit. Nëse nuk keni një qese letre në dorë, Webb sugjeron një metodë alternative.
“Mbulimi i kërpudhave me një peshqir dhe vendosja e tyre në një enë që ruani në frigorifer gjithashtu funksionon mirë”. Të dyja metodat ndihmojnë në ruajtjen e freskisë duke reduktuar akumulimin e lagështisë”.
Është gjithashtu e rëndësishme të shmangni plastikën ku mundeni. Webb thotë se plastika ruan lagështinë, e cila përshpejton prishjen dhe mund të çojë në një strukturë rrëshqitëse që askush nuk e pëlqen.
“Nëse keni blerë kërpudha në ambalazhe plastike të mbyllura, transferojini ato në një qese letre ose mbështillini me një peshqir sa më shpejt të jetë e mundur për të zgjatur jetëgjatësinë e tyre,” shtoi ai.
Edhe kur i ruani siç duhet, është e rëndësishme t’i përdorni kërpudhat brenda kornizës kohore të rekomanduar. Kërpudhat e plota zakonisht mund të zgjasin deri në 7 ditë nëse ruhen siç duhet, por kërpudhat e prera duhet të përdoren brenda 3 ditëve.