KFOR-i ka forcuar praninë në vendkalimin kufitar në Jarinje

Forcat e KFOR-it e forcuan prezencën e tyre në vendkalimin kufitar Jarinje në pritje të tubimit të sotëm të disa shoqatave nga Serbia, të cilat në një moment e depërtuan kordonin e policisë serbe.

Pranë vendkalimit kufitar u mblodhën një grup qytetarësh nga Serbia Qendrore, Mali i Zi dhe Republika Srpska, të cilët theksuan se kishin ardhur për të mbështetur popullin serb të Kosovës.

Pjesëtarët e KFOR-it kanë shtrirë telat me gjemba prapa vijës kufitare në anën kosovare, ndërsa një kordon policor është formuar në anën serbe të vendkalimit. Në një moment, disa prej banorëve janë shtyrë dhe debatuar me policinë, duke arritur të afrohen pranë vendkalimit kufitar, ku janë ndaluar sërish nga kordoni i policisë. Pas rreth dy orësh pjesëmarrësit e tubimit u larguan.

KFOR-i ka bërë të ditur se ka forcuar praninë e tij për arsye sigurie, ndërsa në përgjigje të Kohës së Prishtinës kanë thënë se kjo është bërë për shkak të pranisë së mundshme të grupeve kriminale në mesin e demonstruesve, përndryshe serbët në veri të Kosovës po protestojnë në barrikada. për të nëntën ditë, kalimet mbyllen Jarinje dhe Bërnjak.

LEXO EDHE:

Back to top button