Koreja e Veriut ka dënuar Shtetet e Bashkuara për largimin e Rusisë nga OKB

Rusia u pezullua javën e kaluar nga organi i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut – Këshilli i të Drejtave të Njeriut – pas një votimi nga anëtarët. Kjo pasoi prova në rritje se forcat ruse po vrisnin civilë në Ukrainë. Koreja e Veriut, e cila ishte ndër 24 vendet që votuan kundër masës, tani ka dënuar pezullimin e Rusisë.

“Ajo që Shtetet e Bashkuara duan është të izolojnë vendet dhe forcat e pavarura që luftojnë në skenën ndërkombëtare për të ruajtur rendin e tyre hegjemonik të paligjshëm dhe çnjerëzor,” tha qeveria në një deklaratë, sipas agjencisë shtetërore të lajmeve KCNA. Në deklaratë thuhet se organizatat ndërkombëtare nuk duhet të “abuzohen” si një mjet me të cilin Shtetet e Bashkuara ushtrojnë presion politik mbi vendet.

LEXO EDHE:

Back to top button